Za sve one koji jos nikada nisu pravili namaz od avokada, evo jednog veoma jednostavnog recepta.
Ljubitelj sam novih, drugacijih ukusa, a kako godine prolaze, sve vise obracam paznju i da obroci budu i zdravi. Tako nasu klasicnu (prilicno nezdravu) balkansku kuhinju, kombiniram sa ponekim novim jelom koji se sastoji od zdravih sastojaka. Mnogi moji kolege dolaze iz raznih zemalja svijeta, raznih kontinenata pa tako dodjem i do mnogih zanimljivih egzoticnih recepata.
Ovaj namaz od avokada dosta je popularan doduse medju Austrijancima, koji namaze obozavaju i spremaju ih jako zdravo, sami.
Prepolovite avokado, izvadite kosticu, sa kasikom grebite „meso“ avokada do kore i stavljajte u ciniju. Odmah „meso“ avokada poprskajte sa kapima limuna kako ne bi oksidirao i potamnio. Zgnjecite viljuskom. Zatim dodajte 2 spice zgnjecenog bijelog luka u masu, po ukusu soli (ili biljnog zacina) i bibera. To je to.
Uz hrskavi baget ili neko drugo pecivo i svjezim povrcem, dobili ste izvrstan ,brz i zdrav obrok!
Hvala, ali se potrudi da nam češće ponudiš nešto za šta mi ne znamo.
Vrlo rado, dogovoreno 😉
Obožavam 🙂 Nekad dodam i malo senfa i pavlake, ili sitno seckani vlašac. A odličan je i kao premaz za tortilje 🙂 Divan post!
Hvala 🙂 Upravo tako, uvijek se moze nesto novo dodati, probati, a moze se i isjeckati u paradajz salatu, odlicna kombinacija 🙂