Slovenija vas ceka ( I )

Kada planirate svoj godisnji odmor na moru, na koju zemlju najprije pomislite?
Grcku? Crnu Goru? Ili mozda Hrvatsku?

A da li ste nekada imali bar kao opciju  provesti par dana na slovenackom primorju?

Nisam ni ja. Podrazumijevalo se da svake godine otputujem u moj rodni grad Dubrovnik i tamo svoju glad za morem, suncem i juznom klimom na par dana utolim. A ujedno sam posjecivala i familiju.Samo neki put sam iz znatizelje otisla u Crnu Goru i Grcku.Neuporedivo sa mojim Dubrovnikom. Neke dalje destinacije nikada me nisu privlacile.

O Sloveniji su kruzile neke lose price, da nemaju dobre puteve, da je more prljavo, sale na racun velicine zemlje i slicno, pa zbog toga, iako samo na par sati voznje od Beca, nismo nikada pomisljali otici tamo na odmor.

Ali, igra slucaja i jedan moj komentar na Facebooku, doveo je do toga, da ja ove godine obidjem i Sloveniju.
Naime, jedna nasa rodjakinja otisla je na poslovni put u Sloveniju, u sklopu koga je obisla mnoga mjesta u unutrasnjosti te zemlje i na moru.
Bled, Bohinj, Ljubljana, Portoroz, Piran, Koper.
Slike sa tih mjesta koje je postovala na Facebooku toliko su me ocarale i doslovno pozivale otici tamo, da sam na jednoj od njih u komentar napisala “ Odlicna reklama za Sloveniju“.

U medjuvremenu, taj komentar su vidjeli i nasi sestric i sestricna, koji im je kasnije olaksao razmisljanje sto da meni i muzu poklone za 20. godisnjicu braka. U cestitki u obliku vouchera, kojeg su sami na kompjuteru kreirali, stajalo je „Slovenija vas ceka“. Uz to su prilozili odredjenu sumu novca, za troskove putovanja.

Bila sam dirnuta njihovom paznjom.

Iako smo veliki godisnji odmor vec utrosili ljetos u Srbiji, cekala sam priliku da spojimo par slobodnih dana ja i muz i da krenemo put Slovenije.
Trebalo je to biti kratko putovanje udvoje, ali zbog nedostatka dadilje za naseg najmladjeg clana porodice, krenuli smo utroje.

Nismo ni znali koliko ce se nase iskustvo razlikovati od opsteg misljenja o toj zemlji.Bildaleks foto slovenija

2 Gedanken zu „Slovenija vas ceka ( I )

    • Svi znamo koliko je tesko izabrati pogodan poklon prijatelju ili rodbini, svejedno i da bude pun pogodak. Nekad su to stvari koje se novcem ne mogu mjeriti, kada dolaze od srca ili kad su pravljene srcem 😉 …

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s