Za ove palacinke maksimalno dobrog i osvjezavajuceg okusa, potrebni su vam za oko 8 gotovih, pecenih palacinki slijedeci sastojci za filovanje i ukrasavanje:
4-6 svjezih banana, cokoladni sos, svjeze jagode, sos od jagoda, listici badema za ukrasavanje.
Za cokoladni sos:
100g cokolade za kuvanje
50g maslaca
100g secera
1/4 slatke pavlake
4 kasike ruma
Cokoladu istopiti na pari, pa dodati secer dok se ne istopi. U toj masi otopiti i maslac, pa dodati i slatku pavlaku i rum, dok se ne dobije jednolicna, kremasta masa.
Za sos od jagoda:
300g jagoda
1 vanilin secer
sok od pola limuna
100g secera u prahu
Oprane i od peteljke ociscene jagode ispirirati sa secerom i vanilin secerom. Propasirati u cjedaljki i dodati limun.
Polovinu svake palacinke filovati koluticima banane(kolicina po zelji i ukusu – preporucujem nakon sjecenja da se premazu sokom od limuna da ne pocrne), preliti banane cokoladnim sosom pa preklopiti praznom polovinom. Preliti palacinku sa jos cokoladnog sosa i posuti listicima badema. Sa strane ukrasiti svjezim jagodama i preliti ih sosom od jagoda.
Prijatno!
Ovaj recept je „suvenir“ donesen iz Bratislave 🙂
Nije 1000g secera uz jagode, jel da? 🙂 hvala za recept!!
Dobro ti meni dosla opet, nakon dugo vremena, Tangolinice 🙂 Hvala na uocenoj greski, evo, vec ispravljeno 🙂 Lijep pozdrav tebi i momcima 🙂
hm… jes da su kalorije, ali zvuči sjajno
Nemoj da si slucajno brojila kalorije kad mi dodjes u goste! 😉
Meni ovo deluje fenomenalnoooo 🙂 Čokolada i voće, a pri tom takva kombinacija. Njam 😉
Pa ne bih vam ja preporucila nesto tek tako, zar ne 😉 ? A samo usput da spomenem, uprav se krckaju one tvoje tikvice a la mamma kod mene na sporetu, jedva cekam da probam 🙂 Lijep pozdrav
Izgleda divno 🙂 Moraću da probam prvom prilikom ❤
🙂