Trokutici od kokosa

1461282_368513799949473_1794374100_n

Mislim da je bilo krajnje vrijeme objaviti jedan dobar recept, pogotovo sada pred docek nove godine, za sve one domacice koje se jos nisu odlucile koji slatkis pripremiti za tu priliku.

Nisam mogla odoljeti  ovom receptu koji sam pronasla  u jednim austrijskim novinama, pa kako to kod gurmana obicno biva, tako i meni nije dao mira ovaj slatkis dok ga nisam isprobala. Jednostavnih je sastojaka, nije tezak za napraviti, a okus je vise nego fantastican.

Preporucujem za sve prilike, vasi gosti ce biti vise nego odusevljeni, kao i vi sami 🙂

Potrebni sastojci:

-za tijesto                                                                              

250g omeksalog maslaca                                                    

250g secera u prahu

prstovet soli

rendana kora jednog limuna

2 zumanca

250g brasna

3 jaja

-preliv (drugi sloj)

100g pasirane marmelade od ribizle

5 bjelanaca

200g kristal secera

200g kokosa

– glazura od cokolade po izboru

Priprema:

1. Pleh za pecenje obloziti papirom za pecenje, pecnicu zagrijati na 180~c.

2. U posudi pjenasto umutiti maslac, secer u prahu, so i limunovu koricu i polako dodavati zumance. Zatim pomalo dodavati brasno i cijela jaja i sve zajedno umutiti u glatko tijesto.

3. Dobijenu masu ravnomjerno rasporediti u prethodno pripremljen pleh, debljine oko 1cm i staviti peci na najdonjoj sini oko 15-20 minuta. Zatim premazati sa glatko umucenom marmeladom od ribizle.

4. Za preliv (drugi sloj) cvrsto umutiti bjelanca. Polako dodavati kristal secer i dalje mutiti. Na kraju dodati kokos.

5. Masu od kokosa ravnomjerno i glatko rasporediti po pecenom tijestu u plehu i staviti da se  pece na 160~c jos petnaestak minuta.

Kada se tijesto ohladi, sjeci u trokutice i umakati u cokoladnu glazuru.

Prijatno 🙂 !

1479526_368513823282804_4721430_n

Original recept mozete pronaci i ovdje:  http://www.finisfeinstes.at/html/index.aspx?view=detail&detail=468&mid=345&cat=345&hl=Kokosecken&page_url=Rezepte

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s